Миа Сантова става част от екипа на NOVA

mmia-santovaЕдно от емблематичните лица на NOVA – Миа Сантова, се завръща в екипа на телевизията като водеща на следобедната емисия новини в 16 ч.

Тя ще се появи на екран през ноември, като част от стратегията на „Нова Броудкастинг Груп“ за привличане на най-опитните и разпознаваеми журналисти в България.

„Щастлива съм, че Миа Сантова се завръща в NOVA, където стартира нейната професионална кариера. Натрупаният опит през годините, в съчетание с нейната телевизионна харизма, ще допринесат за осигуряването на още качествено и разнообразно съдържание на новините и актуалните ни предавания на медията.“, коментира Силва Зурлева, член на Борда на директорите на „Нова Броудкастинг Груп“.

Миа Сантова стартира кариерата си като международен редактор в отдел Новини на Нова телевизия през 1995 г., докато все още е студент в журналистическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Освен значими световни събития, отразява и културния живот в столицата, а по-късно става и водещ на новините.
Продължава професионалния си път като главен редактор на Новини и актуални предавания на телевизия DIEMA, а по-късно оглавява и екипа на българското издание на женското списание Madame Figaro. Води и авторско сутрешно публицистично предаване в ТВ7 – „Уикенд с Миа Сантова“. Има специализации по журналистика от BBC London, фондация Reuters и New York TV.

„Най-хубавите 13 години от професионалния ми живот са в NOVA, която още в началото се превърна в мое семейство. Заедно с колегите поставихме началото на една голяма и силна медия. Въпреки раздялата, никога не съм спирала да следя нейното развитие и трансформацията ѝ от телевизионен канал в най-голямата мултиплатформена медийна и технологична компания. За мен е голямо вдъхновение отново да съм част от екипа на телевизията“, споделя Миа Сантова.

Коментирайте първи тази публикация на "Миа Сантова става част от екипа на NOVA"

Оставете коментар

Имейлът ви няма да бъде публикуван.


*