Сега четете
Извънредно: Евакуират летище „Орли“

Извънредно: Евакуират летище „Орли“

Снимка: Ройтерс
Снимка: Ройтерс

Става дума за произведени изстрели след като непознат човек се е опитал да изтръгне оръжието на патрулиращ в аеропорта войник, съобщава изданието „Мирър“.

Войник е стрелял по човекът, който е бил задържан по-късно от силите за сигурност.
Полицията е евакуирала летището, за да търси евентуални съучастници или експлозиви. Няма пострадали освен нападателя, съобщи френското вътрешно министерство. Все още не е оповестена неговата самоличност, нито дали е действал сам.
Близо 3000 души са били евакуирани от южния терминал на „Орли“  след нападението, съобщи говорителят на френското вътрешно министерство Пиер-Анри Бранде.
Пътници споделят, че изстрелите са се чули от южния терминал не летището към 8:30 сутринта (френско време). На хора, които имат полети по-късно, е казано да стоят далеч от летището.

Говорител на летището пък сподели в „Туитър“, че на мястото наистина се провежда полицейска операция и призова всички хора да спазват инструкциите за сигурност.

След поредицата от ислямистки атентати в опазването на сигурността във Франция бяха включени специалните сили „Сентинел“ – общо около 7500 войници. Половината от тях са разположени в района на Париж, половината – в провинцията, припомня БТА.

Самолетите се пренасочват към другото голямо летище на Париж – „Шарл дьо Гол“. „Орли“ е второто по натовареност летище на Париж след „Шарл дьо Гол“ и обслужва и вътрешни полети, и международни полети, най-вече до и от Европа и Северна Африка.
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре