Сега четете
Борисов: Аз да съм уволнил Гарелов?! Тогава нареждам на Герджиков да върне областните!

Борисов: Аз да съм уволнил Гарелов?! Тогава нареждам на Герджиков да върне областните!

boiko borissovАко мога да влияя на служебното правителство, с радост бих спрял тази чистка в цялата държавата, казва експремиерът.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира уволнението на журналиста Иван Гарелов като медиен съветник на служебния премиер Огнян Герджиков на страницата си в социалната мрежа „Фейсбук“.

Бившият министър – председател казва, че няма нищо общо с освобождаването на Гарелов след днешното му участие в сутрешния блок в Нова телевизия, когато той защити колежката си Елена Йончева – водач на листата на БСП в Хасково.

Ето какво написа Бойко Борисов:

Вижте и

„Ако аз мога да влияя на служебния премиер Герджиков да уволни Гарелов, тогава мисля да му пиша да върне всички областни управители, назначени от редовно избрано правителство, които той уволни и замени с кадри на БСП, да върне уволнения от него главен секретар на МВР, шефове на ОД на МВР, шефове на болници, всички ръководители на държавни предприятия, а президентът Румен Радев да върне Елена Йончева като прессекретар. С радост бих спрял тази чистка в цялата държавата“.

Пред Епицентър.бг Иван Гарелов заяви, че е уволнен след SMS от Бойко Борисов до служебния премиер Огнян Герджиков. „Мотивите за освобождаването ми са, че съм ангажирал кабинета, защитавайки Елена Йончева в сутрешния блок на „Здравей, България. Само че аз я защитих като мой колега. Борисов се почувствал засегнат, пратил SMS на Герджиков и му казал, че с изявлението си заемам позиция против него в предизборната кампания и ангажирам служебния кабинет с моята позиция“, каза журналистът. Явно съм нарушил правилата на неутралност на служебния кабинет. И си понасям последиците. Не предупредих и предварително премиера за участието ми в предаването“, посочи още Гарелов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре