Сега четете
Мира Добрева показва „Отблизо“ Лидия Ганева и семейство

Мира Добрева показва „Отблизо“ Лидия Ганева и семейство

lidiya-ganevaТази седмица специален гост в предаването „Отблизо с Мира“ ще бъде Лидия Ганева – момичето, което ще представи България на Детска Евровизия. Ден преди 10-годишната талантлива певица да отпътува за Малта, за да вземе участие в международния песенен конкурс на 20-ти ноември, тя ще сподели своите вълнения и очаквания със зрителите на БНТ1 в събота от 11:00 ч.

Музикалния си талант Лидия Ганева наследява от своите родители, които също ще бъдат в студиото на предаването. Майката Невяна Ганева от 20 години е част от ансамбъл „Тракия“, а от 2 години пее и в „Мистерията на българските гласове“. Бащата на Лидия – Иво Ганев – е танцьор в ансамбъл „Тракия“ и е преподавател в детската школа към състава. Семейството ще разкажат интересни истории около откриването на таланта на малката чаровница, за емоциите ѝ около конкурса, в който зрителите избраха Лидия да бъде българският участник на Детска Евровизия тази година.

Лидия Ганева ще разкрие подробности за съвместната си работа с Владимир Ампов-Графа по създаването на песента „Вълшебен ден“, с която ще представи страната ни, както и любопитни подробности около снимките на видеоклипа към нея.

Музикалната тема ще продължи и в неделя с участие на една от най-известните български народни певици – Николина Чакърдъкова. С водещата Мира Добрева ще разговарят за нестихващата страст към музиката и опияняващата любов на публиката.

Гост в рубриката „Къде са те сега“ ще бъде журналистът, телевизионен водещ и продуцент Стойчо Керев, който зрителите на БНТ познават от легендарното предаване „Всяка неделя“.

Вижте и

Какво представляват вотивите и как една малка фигурка може да излекува болен орган или да сбъдне желание? – зрителите ще научат в неделното утро. Гост в студиото ще бъде етнологът д-р Иглика Мишкова – куратор на изложба с уникална колекция от оброчни фигурки в Националния етнографски музей. А тайните на технологията на позлатяването, която не се е променила вече 4000 години, ще разкрие известният реставратор Емил Чушев.

И още: Къде се намира каменната гора, висока 10 метра, със скални тронове и камили. Как са се образували побитите камъни край Варна и защо в миналото са ги смятали за сакрални?

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре