Сега четете
На финала на политическия сезон …

На финала на политическия сезон …

десислава-атанасова-@bulfoto
Антитерористичният закон носи гаранции за общи действия на службите за сигурност в условията на заплаха. Имаше дебати, обществено обсъждане и смятам, че днес в пленарна зала този закон ще бъде подкрепен, заяви в „Денят започва“ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. Надявам се, ако някакви съмнения за накърняване права или свободи на граждани, ще бъдат взети предвид между първо и второ четене от колегите в специализираните комисии и ще бъдат изчистени, добави тя.

„Надявам се България да остане сигурна държава на фона на това, което се случва наоколо, на фона на геополитическите процеси, на процесите в южната ни съседка, на това, че в Гърция има поток от бежанци, Сърбия и Унгария затварят границите, Сърбия струпва военни части на нашата граница, ситуацията в Черно море и всичко, което е предизвикателство не само за Европа, но и за света“, каза народният представител в отговор на въпрос дали не се притеснява, че парламентарната ваканция може да бъде прекъсната.

При гласуването на промените в Закона за съдебната власт постигнахме максимално добри и подходящи текстове, „които ще бъдат изцяло от полза първо – за повишаване на общественото доверие към съдебната система, повишаване на оценките от ЕК след стартирането на промените, и не на последно място удовлетворението на магистратите, работещи в системата, и на българските граждани по отношение на един ясен, прозрачен, професионален, бърз и справедлив съдебен процес“, подчерта Атанасова.

Не спорим около датата за президентските избори. Смятам, че ще бъде приета датата 6 ноември. Нещата трябва да се фокусират около друго, а не около датата. Трябва да говорим за политики. Заедно с президентските избори ще се проведе и референдум. Това дава достатъчно поводи за дебати, категорична беше Атанасова.

Вижте и

БНТ, „Денят започва“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре