Сега четете
Осъдиха Johnson & Johnson: Продуктите им причинявали рак!

Осъдиха Johnson & Johnson: Продуктите им причинявали рак!

imagesJohnson & Johnson бе осъдена от американския съд да плати 55 млн. долара обезщетение на жена, която твърди, че талк пудрата и е причинила рак на яйчниците. Компанията смята да обжалва присъдата, съобщи Reuters.

Това е вторият съдебен процес, който J&J губи, а е изправена пред още 1200 дела
с обвинения за неадекватно предупреждение на потребителите за риск от ракови заболявания след употребата на талк продуктите.

След триседмичен процес в Мисури съдебното жури реши да се оттегли за ден, преди да се завърне с присъда в полза на потърпевшата Глория Ристесунд.

Говорителят на Johnson & Johnson Керъл Гуудрих заяви, че присъдата не е адекватна, тъй като компанията провежда изследвания на безопасността на козметичните талк продукти в продължение на 30 години, пише economic. Гуудрих потвърди, че присъдата ще бъде обжалвана, а компанията ще продължи да се бори, за да докаже безопасността на своите продукти.
Ристесунд твърди, че е ползвала талк продуктите Baby Powder и Shower to Shower Powder в продължение на десетилетия. В момента ракът и е в ремисия.

Вижте и

През февруари J&J загуби първото си дело. Тогава съдът в американския щат Мисури взе решение компанията да плати обезщетение от 72 млн. долара на семейството на жена, починала от рак на яйчниците. И в този случай се смяташе, че именно талк пудрата е причинителя на заболяването.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре