Сега четете
Патриарх Неофит: Новата година да е на по-силната вяра и по-дейна любов към ближните

Патриарх Неофит: Новата година да е на по-силната вяра и по-дейна любов към ближните

image

„Настъпващата днес Нова година да бъде година на нашата още по-силна вяра, още по-крепка надежда и още по-дейна любов към Бога и към нашите ближни!“ Това пожела патриарх Неофит в новогодишния молебен, отслужен в петък в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“.

Патриархът отбеляза, че в първи ден от Новата година честваме паметта на един от най–прославените светци на Църквата – св. Василий Велики, архиепископ на Кесария Кападокийска, чието слово се разнася и днес по цялата земя и който с живота си, със своето смиреномъдрие, нестяжание и към всички проявяваща се любов и милосърдие, бе истински подражател на нашия Господ, оставяйки ни образец и пример за вярно следване на Христа и съвършен живот според спасителните Му заповеди. Образец и пример, който ни е особено нужен тъкмо днес, когато броят на жадните за Божието слово, на нуждаещите се от дом, от топлина и от човешко отношение става все по-голям.

„Затова, възлюбени, нека влезем и в тази Нова година, имайки пред очи примера на Великия Василий, и особено на Господа Иисуса Христа, Който „не дойде, за да Му служат, но да послужи и даде душата Си откуп за мнозина…“ (Мат. 20:28). И така, като се вдъхновяваме от Образеца на съвършенството, нека в предстоящата година и във всички години от нашия християнски живот, бъдем достойни подражатели и верни ученици на Христа и следовници на Неговия Велик светител“, продължи патриархът.

Вижте и

„Божието благословение и Неговата велика милост да бъдат с всички нас! Честита, мирна и от Бога благословена 2016-та година!“, пожела патриарх Неофит.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре