Сега четете
Великотърновци дариха топли дрехи на Защитеното жилище в Пчелище

Великотърновци дариха топли дрехи на Защитеното жилище в Пчелище

25 великотърновци дариха дрехи  на Защитеното жилище за хора с умствена изостаналост в село Пчелище. Инициативата е на великотърновския магазин “Paris”, който организира кампанията „Върнете стари дрехи за дарение“.

С тази си цел ръководството на магазина става съпричастно с хората в нужда, а самите клиенти на магазина ще могат да се възползват от отстъпка при предоставяне на използвани и запазени дрехи, годни за носене, като вземат голяма отстъпка при покупката на нови.

В Защитеното жилище в село Пчелище се предоставя социална услуга 24 часа в денонощието на хора с умствена изостаналост базирани на модела „Живот в малка група” за изграждане на базисни знания и умения, необходими за пълноценен живот в общността.

Лицата, настанени в жилището са  на възраст между 18 и 45 години с лека и средна степен на умствена изостаналост, изведени от специализираните институции за лица с умствена изостаналост, които имат реален шанс за социална интеграция в общността. От ръководството на търговския обект, увериха, че инициативата продължава, а целта е да се подпомагат редица социални институции целогодишно.

Вижте и

Според собственика на магазина, всеки българин трябва да е социално отговорен и толерантен към различните и хората в неравностойно положение. Каузата е достигане на колко се може повече институции и хора не само в област Велико Търново, но и в цялата страна. foto 2680 foto 2679foto 2568foto 2590

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре