Любословие честити най-вълнуващият ден за българското училище!

logo-luboslovieСкъпи ученици, уважаеми учители, уважаеми родители,

Днес  е 15 септември – най-вълнуващият ден за българското училище! Този, както и всеки 15 септември, е изпълнен с особена символика, която изразява същността на една непреходна институция – българското училище, и духа на знанието и просвещението.

За сетен път учебната година е в родното училище и пак се завърта колелото на познанието, неделима част от колелото на живота. Човек през целия си живот трябва да се просвещава, да развива своите умения и да трупа знания, поуки, мисли, да чете и да споделя света – през живият свят на общуването и през социалните медии, техния език и промеме начен на допълване.

Уважаеми родители, заедно съживяваме  стремежът на нашия народ към знание и светлина, както и съкровеното желание у вас да изучите децата си, да ги направите отговорни жители на нашата родина.

Вие сте гарантът, че българските училища  могат да им осигурят и през настоящата учебна 2015/2016 г. модерно и качествено образование, по-добри условия за спорт и извънкласни дейности.

В днешния тържествен ден не подобава  да правим равносметка на стореното, но с радост екипъ на Любословие трябва да отбележи, че с общи усилия и споделена отговорност постигнахме устойчивост на мрежата на за знание предобивани от и за медиите, като част от едни нов социаллно активен и пъстър свят.

Уважаеми учители, може би най – точното определение за вас и вашата всеотдайна работа дава Джон Шлатър в едно свое есе, наричайки ви сполучливо „търсачи на съкровища на пълен работен ден”!

На всички вас е отредена голяма чест – доверието на родителите и на децата.

Това, което градите ден след ден, е трайно доверие и знание, постигнати с много любов и последователна просветителска работа. Пожелавам ви, обгрижвайки нашето бъдеще – децата на България, да имате настояще, което е изпълнено с предизвикателства и красиви емоции.

Скъпи първокласници, в днешния празничен първи учебен ден мнозина от вас за пръв път ще прекрачат прага на училищата в своя квартол Нека настоящият 15 септември отвори света на знанието пред вашите любопитни очи! Бъдете здрави, весели и щастливи!

Скъпи деца – бъдете себе си, търсете и намирайте, палувайте и се поучвйте! Бъдете дръзки! Искайте да знаете, искайте да можете, искайте да постигнете мечтите си.!

Честит първи учебен ден!

Успешна нова учебна година!

Екипът на Любословие.Бг

 

 

Коментирайте първи тази публикация на "Любословие честити най-вълнуващият ден за българското училище!"

Оставете коментар

Имейлът ви няма да бъде публикуван.


*