Сега четете
Петко Бочаров подарява цветя на жена си всеки ден

Петко Бочаров подарява цветя на жена си всеки ден

790c745d03a3988388e3f29e64cec88dДора ми вдъхва живот и енергия, изповядва се легендарният бетеанец

Петко Бочаров галантно ухажва жена си дори след половинвековен брак, научи „Всеки ден“. 96-годишният доайен на родната журналистика подарява почти всеки ден цветя на съпругата си Теодора, която е с 22 години по-млада от него.
Няма нужда от повод, за да подариш цвете на любимата си жена, е веруюто на Бочаров. Открай време най-възрастният пишеш журналист в света е известен със своята ерудиция и галантност към жените. И сега легендарният бетеанец не можел да се оплаче от липсата на обожателки, смеят се негови приятели. Дори и на тази достопочтена възраст той не изневерява на старите си навици, а годините изобщо не са причина да обърне гръб на кавалерството, твърдят негови близки познати.
Всички, които са се докосвали до Петко Бочаров, особено през последните години, когато той прехвърли 90-те, се възхищават на неговия ентусиазъм, чувство за хумор и висок дух. „Бай Петко не се предава на умората и изобщо не е като тези старци, които само се оплакват какво ги боли и какви хапчета пият. Той е заместил унинието на мнозина пенсионери с интерес към живота, с четене, писане и коментиране на актуалните събития“, казват по-млади негови колеги.
А причина за енергията му е съпругата Дора. Самият Петко Бочаров приема максимата, че зад всеки успял мъж стои една жена. Случаят е точно такъв, защото две десетилетия по-младата от журналиста дама винаги го е подкрепяла и е била зад него. Известният журналист, преминал през школата на БТА и БНТ, има два брака. С настоящата си втора съпруга се запознават преди 55 години, а са женени от 50. Тя е химик и дълги години е работила в онкологията в София.
Бочаров е благодарен, че освен прекрасни деца и внуци Господ го е дарил и с прекрасна съпруга. Дора е знаменита жена, тя значи много за мен. Благодарен съм й за всичко, което е правила и прави за мен, споделял пред приятели Петко Бочаров. И твърдял, че подаряването на цвете всеки ден е най-малкото, което може да направи за Дорчето, както той галено нарича съпругата си.

Дата: 29.04.2015 10:47 Източник: www.vsekiden.com

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре