Сега четете
„Замръзналото кралство” е на път да влезе в топ 10 на най-продаваните филми

„Замръзналото кралство” е на път да влезе в топ 10 на най-продаваните филми

DOI_Frozen_Spotlight-1„Замръзналото кралство” ни разказва за красивата Елза, надарена със силата да замразява всичко до което се докосне, сестра й Ана, невероятният Олаф и неговата дружина. Те завладяха със снежното си приключение сърцата на милиони зрители по света и извоюваха награда „Златен глобус“ за най-добър анимационен филм на 2013 година.

Хитовата анимация на „Дисни” „Замръзналото кралство” е най-продаваният филм на DVD и Blu-ray за 2014 г. и е на път да измести първенецът по брой продадени копия от 2010 г. насам – „Аватар” на Джеймс Камерън, пише The Telegraph.

„Замръзналото кралство” е на границата от 3 милиона продадени копия, която от началото на десетилетието са преминали единствено мащабният „Аватар” и поредният от филмите за Джеймс Бонд 007 координати: Скайфол (Skyfall). Със 160 хиляди продажби само миналата седмица, хитът на „Дисни” от миналата зима вече надмина шпионския екшън и зае втората позиция.

Анимационният филм се разпространява в търговската мрежа от 31 март и само в първата си седмица беше продаден близо 900 хиляди пъти. Така оглави Официалната видео класация по най-високи продажби за четири последователни седмици. За успеха му допринесе и нова версия, пусната скоро на пазара, която включва караоке опции. Освен успеха за тази година, или дори от началото на десетилетието, „Замръзналото кралство” успява да се нареди и на 15-о място в топ 20 на най-продаваните заглавия на DVD и Blu-ray на всички времена.

Вижте и

Ако надмине и „Аватар:”, ще влезе в топ 10, където първенец по продажби е мюзикълът „Мама мия” с Мерил Стрийп, който е притежание на 6.5 милиона зрители.  Отделно албумът с музиката към анимацията е на второ място в най-продаваните за годината, а песента Let It Go, която беше отличена с „Оскар“ е номер осем в топ 10 за 2014 г.  Досега филмът е спечелил над 1 млрд. долара според световната боксофис класация, което го превърна в най-печелившата анимация на всички времена.

Любословие по dnevnik.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре