Сега четете
Мартин Чой ще участва в маратона на София за благотворителна кауза

Мартин Чой ще участва в маратона на София за благотворителна кауза

Марнит Чой с главният редактор на Любословие Андрей Велчев
Марнит Чой с главният редактор на Любословие Андрей Велчев

24-кратният шампион на България и Източна Европа и европейски шампион по мотоциклетизъм за 2011 г. Мартин Чой ще участва в маратон „София“ за благотворителна кауза.

„Ще участвам в маратона на дистанция 20 км, като за всеки пробяган километър бензиностанции ЕКО ще дарят определена сума на центъра за деца с аутизъм „Тацитус“. В каузата ще се включат и над 40 служители от бензиностанции ЕКО, както и директорът на цетър „Тацитус“ – г-жа Мина Ламбовски, които са се записали в различни дистанции от маратона. Вярвам, че сумарно пробяганите от нас километри и очакваната сума от над 15 хил. лв., дарена от ЕКО, ще е достатъчна да промени живота на поне едно дете“, сподели Чой.

В своята дистанция Мартин Чой ще премери сили с близо 400 души. Сумарно броят на участниците в 31-вото издание на маратона е около 1400 души, като в масовият 3-километров старт организаторите очакват да се включат още 1000 души.

Маратон „София“ ще се проведе на 12 октомври, като неговият старт ще бъде даден в 9,30 ч. пред Националния стадион „Васил Левски“.

Вижте и

Организатори на маратона са Столична община и Българския олимпийски комитет в партньорство с Министерството на младежта и спорта. Маратонът на София тази година е в подкрепа на кандидатурата на града за европейска столица на спорта през 2017 г.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре