Сега четете
Празник на българското кино в Рим

Празник на българското кино в Рим

13.01.kino_Днес, 24.10.2014 г., в Дома на киното в Рим ще стартира седмото издание на станалата вече традиционна проява „Празник на българското кино”. Филм фестът е тридневен и е организиран от Културния институт на нашата страна във Вечния град и местната асоциация за изкуство и култура „Фениче”. Спомоществователи на проявата са Единната италианска писателска асоциация (FUIS) и Италианската търговска камара в София.
Празникът на българското кино е прозорец към най-новата продукция на една кинематография, с която Италия води от години ползотворен диалог, подчертават инициаторите на филм феста в съобщение за печата. Между заглавията в тридневната програма се откроява лентата „Българска рапсодия” на режисьора Иван Ничев, с която довечера ще бъде открита проявата.4ec05681bc474270198ea33acfa871ec

Утре вечер италианските почитатели на нашето кино и живеещите във Вечния град сънародници ще могат да видят от 19 ч. документалния филм „Гласът, който моли Господ Бог за България” на режисьора Росен Елезов. В 20 ч. пък ще бъде представена дългометражната лента „Слънчево” на режисьора Иван Костов, а от 22 ч. – „Отчуждение” на Милко Лазаров.

В неделя – последния ден на празника, от 16 часа ще бъде прожектирана комедията на Станислав Дончев „Корпус за бързо реагиране – 2”.

След веселата лента любителите на сапунки ще могат да видят по серия от нашумелите продукции на БНТ „Под прикритие” и „Четвърта власт”.За финал на Празника на българското кино в Рим от 20,30 ч. ще започне прожекцията на комедията на Ники Илиев Living Legends, в която участва и италианската звезда Микеле Плачидо.

Вижте и

 

Любословие по Монитор; Снимки: Интернет

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре