Главен редактор на Любословие.bg. Доктор по научна специалност: 05.11.02 –…
Националният събор на овцевъдите отличи най-добрите производители на сирене, кашкавал и най-оригиналните продукти от овче и козе мляко.
Над 30 фермери се представят на събора на овцевъдите с продукти, които сами произвеждат от овцете и козите, които отглеждат в стопанствата си. 12 от производителите се включиха в конкурса. Техните сирена, кашкавали, кисело мляко, катък, масло и извара бяха оценявани за плътност, структура, цвят, масленост и вкус от експерти от Министерството на земеделието и от Агенцията за безопасност на храните. Първото място за най-добро овче сирене и третото за овчи кашкавал бяха присъдени за продуктите на Дойчин Ганев от врачанското село Косталево:
„Отглеждаме около 300 овце и 150 кози по биологичен начин, сертифицирано е производството и сами си преработваме продукцията. Пазар има, цените определено са с около 20 % нагоре, но смея да твърдя, че не са по-високи от цените в магазините, когато не минава през прекупвачи“.
Съборът продължи с фермерски състезания, изложение на животни и фолклорна програма.
Каква е вашата реакция?
Главен редактор на Любословие.bg. Доктор по научна специалност: 05.11.02 – Политология (Публична администрация) с тема на дисертационния труд: Комуникации в процеса на политиките (Изграждане на обществена съпричастност при стратегически публично-частни партньорства). Андрей Велчев е магистър по Политически мениджмънт и публични политики и магистър по Масови комуникации в Нов български университет. Автор е на множество публикации и интервюта, посветени на проблемите на комуникациите, журналистиката, маркетинга и политическите комуникации. Член е на Българското дружество за връзки с обществеността, Съюза на българските журналисти и International Federation of Journalists (IFJ)