Сега четете
Откриха мъртъв кмета на Якоруда

Откриха мъртъв кмета на Якоруда

Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов е открит мъртъв в автомобила си. Разследващи, включително оперативна група от София, пътуват към мястото, където е намерен той. По първоначална информация  тялото е намерено в местност Трещеник.

Към момента се работи по две версии – убийство или самоубийство. От полицията потвърдиха, че мъжът е открит с огнестрелна рана.

В началото на века Кафелов е бил още и член на Комисията за финансов надзор (КФН). След това той става кмет на Якоруда, като от 2007 г. досега заема поста. Той е четвърти мандат начело на града, като винаги е бил кандидат на ДПС.

От МВР уточниха за медиите, че Кафелов има разрешително за използване на два вида оръжия – дългоцевно и късоцевно оръжие.

Областният управител на Благоевград Николай Шушков обяви, че двамата са разговаряли скоро и са се разбрали да се видят. По думите му Кафелов е трябвало да ходи на лов вчера, като по време на разговора им Шушков не забелязал нещо необичайно в поведението му.

Вижте и

Кметът на Якоруда е проверяван от антикорупционната комисия (КПКОНПИ) заради евентуален конфликт на
интереси. В средата на септември екипи на комисията влязоха на проверка в общината, за да ревизират начините, по които са провеждани обществените поръчки, както и да проверят сигнали за корупция и за конфликт на интереси.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре