Първото българско списание, издадено от Константин Фотинов за пръв път…
Цената на олиото отново тръгна нагоре. За последната седмица бутилката е поскъпнала с 0,9 на сто до 4,73 лева за литър на едро, показват данните на Държавната комисия за стокови борси и тържища. Повече плащаме и за масло, като цената на пакетче от 125 грама се е повишила с 6 стотинки и се търгува по 2,84 лева.
Кравето сирене поскъпва с 2,5 на сто и се търгува по 11,25 лв. за килограм, а кашкавалът тип „Витоша“ се продава по 16,44 лева за килограм.
При пилешкото месо увеличението тази седмица е с 0,7 на сто, като килограмът се продава средно по 5,63 лева.
Захарта вдига цената си с 6 стотинки до 2,43 лева за килограм в края на седмицата, а брашно тип „500“ добавя 2,3 на сто от цената си и се търгува по 1,33 лева за килограм.
Оризът поскъпва с 15 стотинки и достига 2,72 лева за килограм. Яйцата се продават по 0,32 лева за брой на едро в края на седмицата.
Оранжерийните домати тази седмица поскъпват с 2,6 на сто и се търгуват по 2,38 лева за килограм, а доматите, прибирани от открити площи, прибавят 12,4 на сто и се продават по 2,08 лева на едро.
Цената на оранжерийните краставици пада с 1,1 на сто до 1,79 лева за килограм.
Зелените чушки поскъпват със 7,1 на сто и се продават по 1,67 лева за килограм, а червените се търгуват по 1,90 лв./кг в края на седмицата.
Картофите поскъпват с 3 стотинки и се продават по 1,02 лева за килограм, а цената на морковите е 1,07 лев за килограм на едро.
Зелето се търгува по 0,86 лева за килограм.
Ябълките се купуват по 1,33 лева за килограм. Цената на лимоните се повишава с 6 стотинки до 2,90 лева за килограм.
Прасковите поскъпват с 20 стотинки се продават по 1,84 лева за килограм, а гроздето се търгува по 2,12 лева за килограм.
Каква е вашата реакция?
Първото българско списание, издадено от Константин Фотинов за пръв път през 1844 г. в гр. Смирна (дн. Измир). С него е поставено началото на българския периодичен печат. На 1 април 2013-та година, 169 години след началото на първото издание на списание „Любословие”, поставяме началото на неговото онлайн издание