Сега четете
Министър, обиден на „Труд", напуска пресконференция

Министър, обиден на „Труд", напуска пресконференция

todor tanevВашият вестник лъже, от месеци ме клевети и притеснява семейството ми, с тези думи министърът на образованието Тодор Танев се нахвърли срещу кореспондента на вестник „Труд“ минути преди началото на пресконференция в Монтана. А малко по-късно я напусна.

На репликата, че „Труд“ е сериозен вестник, Танев извика: „Подчертавал съм си цели статии“ и влезе крайно недоволен на брифинга от журналистическата вметка, че учителите подчертават, а министрите се занимават с други работи.

Докато медиите още се чудеха на какво се дължи избухването на министъра, който преди това имаше работен обяд с кмета на града, Танев разказа, че в Монтана ще отвори врати първият интегрален колеж. „Министерството на образованието подготвя няколко пилотни колежа в страната, в които ще експериментира създаването на новата образователна степен“, съобщи той.

Тук обаче журналистка от местна медия го попита в кои други градове ще има подобни колежи и Танев избухна. Вие ме прекъсвате, викна той и излезе ядосан от залата за пресконференции.

Вижте и

Това не е първият път, в който Танев демонстрира подобно поведение. По време на тв интервю още в началото на министерската кариера той излезе от кабинета, след като репортерката го попита как СУ се справя със слаби студенти.

Дата: 09.06.2015 00:01
Източник: Труд – стр. 2

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре