Сега четете
Служителите от ТЕЦ „Бобов дол“ и мините ще блокират АМ „Струма“

Служителите от ТЕЦ „Бобов дол“ и мините ще блокират АМ „Струма“

Служителите от ТЕЦ „Бобов дол“ и миньорите блокират утре в 7ч. сутринта АМ „Струма“ и в двете посоки и пътя Дупница-Кюстендил при Бинека също в двете посоки.

 

Организацията им започва още в 6ч, когато се предават дежурствата от нощната на дневната смяна. Още вчера работници и профсъюзи заплашиха с протести заради така наречения териториален план за справедлив преход. В него е предвидено постепенно извеждането от експлоатация на мощности на въглищните централи. А работниците и служителите в тях да бъдат преквалифицирани. Това според тях ще остави 1 500 души от Бобов дол, Дупница и останалите общини без препитание.

 

Протестът ще се състои, въпреки че днес Комисията по енергетика в Народното събрание отложи гласуването на Пътната карта за климатична неутралност на България с хоризонт 2050 г.

 

Вижте и

Депутатът Васил Стефанов от ПП – ДБ предложи гласуването на Пътната карта да бъде отложено заради неправилно формулиране на срока в дългосрочен план от 2030 г. до 2038 г., който би могъл да бъде тълкуван многозначно от заинтересованите страни и който трябва да бъде по-старателно описан в текста.

 

Делян Добрев одобри идеята му и проведе гласуване Пътната карта да бъде разгледана на извънредно заседание идната сряда заради двусмисления срок, което предложение бе прието с единодушие от комисията по енергетика.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре