Сега четете
Българският филм „Бандата на Банши“ спечели награди в Кан и Лос Анджелис

Българският филм „Бандата на Банши“ спечели награди в Кан и Лос Анджелис

Българският филм „Бандата на Банши“ спечели награди в Кан и Лос Анджелис, научихме от режисьора и продуцент на лентата Ангел Георгиев.

 

На Световния филмов фестивал в Кан (World Film Festival) през юли 2024 г. фентъзито получи приза за най-добър независим късометражен филм и бе номинирано за най-добър режисьорски дебют за късометражен филм.

 

„Фестивалният конкурс имаше няколко етапа – селекция от около 500 филма, полуфиналисти – около 300, финалисти – 90 филма, и номинации – по четири заглавя за всяка категория“, разказва Георгиев.

 

Вижте и

Филмът също е избран и на Comedy Festival в Лос Анджелис, където преди броени дни бе отличен като най-добър късометражен филм.

 

Премиерата „Бандата на Банши: Рецепта за магия“ бе през април в кино „Люмиер“, в НДК. В магичния свят на гоблини и таласъми, изпълнен с чудеса и тайни, живее банда с лидер Банши. Той е единственият от своя род, който може да прави магии и с това впечатлява и подчинява своите верни поддръжници Вакул и Смърдаша. Въпросът е какво ще стане, ако и другите открият начин да правят магии. Един ден, Вакул и Смърдаша се забъркват в неочаквано приключение, когато Вакул открадва вълшебна книга за магии от млада вещица. Без да имат и най-малка представа какво правят, двамата отварят вълшебен портал към човешкия свят и съдбата ги среща с автора, написал книгата. Оператор е Николай Баров. Участват непрофесионалните актьори Александър Ненчев, Биляна Исаева, Ралица Цветкова, Стефани Букова, както и авторът Ангел Георгиев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре