Сега четете
Започна регистрацията за класирането на кандидат-студентите в СУ за учебната 2024/2025 година

Започна регистрацията за класирането на кандидат-студентите в СУ за учебната 2024/2025 година

Започна регистрацията за класирането на кандидат-студентите в Софийския университет (СУ) „Св. Климент Охридски“ за учебната 2024/2025 година, съобщи пресцентърът на висшето училище.

 

Процедурата по регистриране за класиране и подаване на документи за класиране е електронизирана и се извършва единствено на този адрес с линк от главната страница на университета.

 

Достъпът до електронния портал изисква задължителна начална регистрация чрез валидни лични данни и валиден адрес на електронната поща.

 

Кандидат-студентите се регистрират за класирането в срок от 8:30 ч. на 13 юни до 17:00 ч. на 3 юли 2024 г. Таксата за участие в класирането е 30 лева.

 

Няколко са документите за участие в класирането. Първият от тях заявлението за кандидатстване, попълнено в електронната система, като се изисква задължителна начална регистрация чрез валидни лични данни и валиден адрес на електронна поща (кандидат-студенти, участвали в конкурсни изпити, не е необходимо да правят нова начална регистрация). Необходимо е и сканирано копие на дипломата за завършено средно образование. Завършилите небългарски училища представят сканирано копие на удостоверението за завършено средно образование, издадено от Министерството на образованието и науката (МОН) или от Регионалното управление на образованието (РУО) по местоживеене, съдържащо преизчислените по шестобалната система оценки по отделните предмети. Трябва да бъде платена и таксата за участие в класирането.

 

За успешно завършена регистрация се счита такава, при която на кандидата е генериран входящ кандидатстудентски номер. Регистрацията се счита за валидна и се получава право за участие в класиране след одобрение на направения от кандидата запис с прикачени документи и получен входящ номер на регистрацията.

 

Подадените документи важат за кандидатстване едновременно за обучение със средства от държавния бюджет за издръжка на обучението и за обучение срещу заплащане, както и за редовна, и задочна форма, ако са точно попълнени и кандидатът отговаря на необходимите условия за класиране.

 

Не се правят промени и допълнения във вече валидиран кандидатстудентски запис с получено одобрение на документите и генериран входящ номер.

 

Вижте и

Не се приемат документи, изпратени по пощата.

 

Първият етап на класирането в Софийския университет ще се извърши на 11 юли 2024 г. Вторият и окончателен етап на класирането е на 23 юли.

 

На 1 февруари т.г., на заседание на Академичния съвет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ бяха приети документите за кандидатстудентската кампания през 2024 г. – правилник, балообразуване за специалностите и график за провеждане на двете кандидатстудентски сесии. Това съобщи тогава пресцентърът на висшето училище.

 

За учебната 2024/2025 година Софийският университет ще признава оценките от държавен зрелостен изпит като конкурсни за кандидатстване в 120 от общо 122 бакалавърски програми.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре