Сега четете
Спаси София“: Започнахме! В момента изграждаме първите европейски улици в София

Спаси София“: Започнахме! В момента изграждаме първите европейски улици в София

„Започнахме! В момента изграждаме първите европейски улици в София и постигаме комфортна и безопасна инфраструктура за всички, независимо как се придвижват“. Това се похвалиха в профила си във Фейсбук от „Спаси София“ на Борис Бонев.

 

Те отчитат, че ще има нова БУС лента за по-бързо движение на тролейбусните линии и свързана веломрежа с нови 2000 м удобни и безопасни велоалеи, както и обезопасени съществуващи и изграждане на нови пешеходни пътеки. „Свободни тротоари – велоалеята при парка на НДК ще бъде на платното, а спирките ще бъдат обезопасени и повдигнати. Реорганизация на паркирането, съобразена с нуждите на живущите – по-малкото паркоместата по Патриарха се компенсират с нови по бул. Витоша“, обясняват „Спаси София“.

 

„За първи път балансирано и наведнъж решаваме натрупалите се проблеми на цяла зона. Създаваме бърз градски транспорт, свързана велосипедна мрежа, безопасни пешеходни пространства – нужни предпоставки, за да намалим задръстванията и замърсяването на въздуха и да направим София по-комфортен град“, завършва поста им.

Вижте и

 

Софиянци критикуват новата организация по няколко основни направления – че велосипедистите няма да са в безопасност до тролеите, че има риск велосипедистите да се блъскат в качващите се на тролеите пътници и че за да се ползват успоредните паркоместа, ще трябва маневриращите да блокират едното пътно латно.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре