Сега четете
Пловдив получи знамето на европейското първенство по гребане 2025

Пловдив получи знамето на европейското първенство по гребане 2025

В последния ден от състезанията на европейското първенство по гребане, което тази година се проведе в Сегед, Унгария, градът-домакин предаде „щафетата“ на Пловдив, който ще организира най-голямото гребно състезание в Европа през 2025 година между 29 май и 1 юни.

На тържествената церемония флагът символично бе предаден от ръководителя на Европейското гребане Анамари Фелпс на Никола Господарски – директор „Състезания“ към Организационния комитет на европейското първенство гребане в Пловдив.

В шампионата в Пловдив ще се включат и състезатели със специални потребности, като председателят на Организационния комитет на първенството Иван Попов припомни, че екипът му вече има опит в подготовката на гребния канал за параспортистите.

„Гребната база, заходите към нея и пристаните са пригодени за спортистите със специални потребности, ние просто ще надградим опита си от пара-световното първенство по гребане от 2018 година“, заяви Попов.

Той изрази още задоволството си от ранните подадени заявки за участие на шампионата в Пловдив от федерациите на Англия и Холандия.

Дотук очакванията са, че през 2025 година в България ще пристигнат между 750 и 950 гребци от почти всички европейски страни, които ще се състезават в 350-400 „академични“ лодки. По традиция на европейското първенство по гребане ще се включат и атлети от други континенти, които гребат извън класирането и не могат да се броят за отличия.

Вижте и

Партньори в организацията на Европейското първенство по гребане са община Пловдив, Министерството на младежта спорта и Българската федерация по гребане.

„С работата си за по организацията на това елитно състезание ние се стремим да затвърдим Пловдив като център на световното гребане. Да не забравяме и финансовата страна на първенството, което освен имидж носи и добри приходи на града ни“, завърши председателят на Организационния комитет Иван Попов

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре