Сега четете
Иван Гешев: Мартин Божанов е един измамник, който си служи с имена

Иван Гешев: Мартин Божанов е един измамник, който си служи с имена

Мартин Божанов е един измамник, който си служи с имена, каза бившият главен прокурор Иван Гешев по време на изслушването му във временната парламентарна комисия за изясняване на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов. По думите му това не означава, че Божанов не е имал дребни позиции в съдебната власт на минимално ниво в някое районно. Както виждате имате офицер от Трето районно управление, който го е пазил, посочи Гешев.

За пазенето бившият главен прокурор обясни, че то става когато някой се поинтересува да го разследва, автоматично се получава информация от съответния оперативен работник, който му осъществява „чадър“.

Гешев попита защо Министерството на вътрешните работи (МВР) крие, че Божанов най-вероятно е бил секретен сътрудник на МВР, след като човекът е покойник. Каква държавна тайна има за това един покойник да е работил за МВР, добави той и посочи, че Божанов е един дребен измамник и има много по-сериозни групи за влияние. Той разказа, че когато е бил заместник-главен прокурор е имало случай, в който колата му е била проследена. Беше подаден сигнал и се констатира, че колата ми е проследена до кв. „Волуяк“, каза Гешев. Той обясни, че се е оказало, че това е бил или шофьор или някакъв друг човек на Божанов, който е бил в същия ресторант като него и по-късно е бил задържан.

Днес в комисията трябваше да бъдат изслушани и и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, бившият главен прокурор Сотир Цацаров, адвокатите Велимир Атанасов, Емил Писков и Калин Чанков, както и лидерът на сдружение „БОЕЦ“ Георги Георгиев. В началото на заседанието председателят на комисията Никола Минчев уведоми, че те са отклонили поканите си.

След края на заседанието, Минчев го определи като „саботаж“. Приемам, че някои от тях имат здравословни причини, което е извинително, но за другите не мога да се съглася, каза той и подчерта, че не вижда смисъл да викат отново Борислав Сарафов и Сотир Цацаров, защото вече са ги викали два пъти и не са се отзовали.

Вижте и

Като гледам отговорите на г-н Гешев и той беше по-скоро в предизборна кампания, отколкото с желание да дава някакви отговори, добави още Минчев.

Любословие.бг  припомня, че Мартин Божанов – Нотариуса беше убит в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб SS в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Божанов. По време на обиските са иззети компютри и различни материални носители на информация. Прокуратурата проверява дали в клуба са членували магистрати, както дали и защо са ходили там. В момента се води досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, имотни измами и пране на пари. В парламента беше създадена временна парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов. Съдийската и Прокурорската колегии на Висшия съдебен съвет също започнаха да работят по казуса и евентуалната връзка на магистрати с Мартин Божанов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре