Сега четете
Избори, реч, политици, въздействие с Доц Валерия Кардашевска

Избори, реч, политици, въздействие с Доц Валерия Кардашевска

Доц. д-р Валерия Кардашевска е преподавател в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, по дисциплините – „Сценична реч“, „Правоговор“, „Техника на говора“ и „Ораторско изкуство“. Организира и участва в обучения и семинари, посветени на личностното развитие, с насоченост към усъвършенстване на комуникационните умения и подобряване на гласово-говорните качества. Нейните програми и обучителни модели се ползват както за групови, така и за индивидуални обучения. Автор е на книги и статии посветени на гласово-говорния тренинг и усъвършенстването на говорните умения.

Помага на хора с различни професии и интереси да развият и усъвършенстват говорните си умения.

По време на изминалите местни изоро 2023 г. Валерия Кардашевска беше кандидат за общински съветник с визия за адекватна културна политика неразривно свързана с образованието, околната среда и икономическото и социалното развитие на столицата, с децентрализиране и равен достъп до културни и образователни програми и събития за всички жители и гости, като остна в сините сърца на софиянци с една много силна, различна и въздействаща кампания.

Ето какво разказа тя в студиото на Любословие.БГ за реториката, медиите, поведнието пред публика в навечерието на поредните предсрочни избори:

Вижте и

Оказа се, че има много желаещи, които биха искали да усъвършенстват техниката на говора и да подобрят своите комуникационни умения. За съжаление, много от нас не използват в пълен обем своите гласови качества. Според едно изследване, проведено преди повече от 100 години, но актуално и днес, 51% от въздействието, което оказваме по време на разговор или презентация, се дължи на външния ни вид и ние полагаме много грижи за него – ходим с хубави дрехи и прическа. Едва 7% се дължат на смисъла, съдържанието и логиката на това, което казваме, и 38% на гласа ни. Колко от нас са се замисляли и са полагали усилия да усъвършенстват гласовите си умения? Моя кауза е да се срещна с повече хора и да им помогна да овладеят и разширят говорните си умения. Да въздействаш на хората, с които се срещаш, чрез гласа си – това е много важно и удовлетворяващо.

Целият разговор с нея:

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре