Сега четете
НОИ ограничава достъпа до електронни портали заради профилактика

НОИ ограничава достъпа до електронни портали заради профилактика

Временно няма да функционират специализираните портали на Националния осигурителен институт (НОИ), от 18-и до 22 април, включително. Причината е извършване на планова техническа профилактика на основни системи на НОИ. Това съобщиха от пресцентъра на осигурителния институт.

Ограничен достъп ще има до електронните портали, чрез които от задължените лица – осигурители, органи на медицинската експертиза и лечебни заведения, се извършва регистрация на потребители с КЕП (Квалифициран електронен подпис) за подаване на данни; подаване на данни към НОИ и тест на данни с КЕП, както чрез уеб-приложения, достъпни в сайта на НОИ, така и чрез уеб-услуги, интегрирани с информационните системи на потребителите; оперативни справки от регистрирани потребители с КЕП; достъп до издадени документи (чрез изпратен линк) с КЕП.

Всички те са свързани с дейността на НОИ по изплащането на парични обезщетения за болест и майчинство, подаването на данни за издадените болнични листове от органите на медицинската експертиза и подаването на данни от издадени еПротоколи за извършени услуги по профилактика и рехабилитация.

Електронната услуга „Въвеждане/промяна на координати за получаване на съобщения от НОИ за изплатени парични обезщетения и помощи от ДОО“ също няма да е достъпна през този период. Не се планира прекъсване на достъпа до справочните услуги и онлайн заявяването на административни услуги, но са възможни смущения при тяхното използване, уточниха от НОИ.

Вижте и

Осигурителните плащания ще се извършват в срок и съобразно с обявения от НОИ календар за месеца.

На 25 март т.г. НОИ съобщи, че е разработил и внедрил Единен портал за електронни услуги, който събира всички съществуващи в института платформи и уеб приложения за предоставяне на административни и справочни услуги за парични обезщетения, помощи, пенсии и гарантирани вземания. Той бе интегриран с централизираните системи „е-Автентикация“ и „Система за сигурно електронно връчване“, поддържани от Министерството на електронното управление.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре