Сега четете
Еп. 5 на предаването „Диван“ с гост Ангел Ранчински

Еп. 5 на предаването „Диван“ с гост Ангел Ранчински

Освен автор в Любословие.БГ Ангел Ранчински е предприемач и собственик на два бизнес модела, които са иновативни за нашите географски ширини. Създател на първата Академия по Неформално лидерство в България и Управляващ мениджър и съсобственик в първата Професионална препоръчителска мрежа в страната, която финкционира в сферата на недвижимите имоти.

Магистър по право завършено в НБУ, докторант по лидерство, сертифициран в школата на Джон Максуел в бизнес модели и Неформално лидерство. Има над пет години опит във финансовия сектор и е консултант по развитие на екипи и бизнес модели на свободен принцип.

В епизод 5 с него си говорим за това какво кара хората да следват даден лидер? Защо те неохотно се подчиняват на един водач, докато на друг са готови да отдадат сърцето си и да го последват до края на света? Кое отличава водачите, които разчитат на страх и принуда, от наистина уважаваните и обичани лидери?

Разликата е в техните личностни характеристики – в тази книга са представени двадесетте и едно незаменими, крайно необходими, критично важни качества, които човек трябва първо да развие у себе си, за да стане лидерът, когото хората ще пожелаят да следват в неговите инициативи. Но няма да има голяма полза, ако само разберете кои са те – трябва да ги приложите и на практика, което е нещо съвсем различно.

За тази цел след прочитането на всяка глава, ако описаното в нея качество е ваша слаба страна, отделете необходимото време за размишления върху него и започнете неотстъпно да го прилагате, ден след ден, така че да го обживеете, то да се превърне в органична част от личността ви, буквално в частица от всяка ваша клетка.
Да станеш водач изисква време, лидерството се развива всекидневно, а не за един ден. Ако искате да сте водачи, вие сте длъжни да бъдете лидери дълбоко в себе си – тогава хората ще желаят да ви следват. И когато това стане, вие ще сте в състояние да се захванете с всичко на този свят.

Той разказва и за Джон К. Максуел – водещият експерт на Америка по въпросите на лидерството, основател на „ИНДЖОЙ Груп“ -организация, която помага на хората да реализират максимално своя личностен и лидерски потенциал. Сам той е изявен лидер и един от най-влиятелните хора в Съединените щати (на 22-ро място според една класация). Всяка година Максуел говори лично пред повече от 350 000 човека на семинари във всички големи корпорации и непряко влияе върху живота на повече от един милион души чрез своите тридесет книги (с тираж над 9 милиона), касети, сайтове. В момента оглавява грандиозна програма за обучение на един милион християнски лидери.

Вижте и

Ангел е един от десеттe сертифицирани от Джон К. Максуел обучители в България експерти по неформално ледерство – гледайте интервюто с него в нашия Ютуб канал: 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре