Сега четете
Не съм получавал покана за участие в служебното правителство

Не съм получавал покана за участие в служебното правителство

Не съм получавал покана. Това заяви пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Андрей Цеков, в отговор на въпрос дали с него е разговаряно да участва като министър в състава на бъдещото служебно правителство.

„Има два нюанса, които искам да откроя. Първо – самият Димитър Главчев заяви, че кабинетът трябва да е политически неутрален. Аз съм член на Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“. По дефиниция това изключва участието ми в този кабинет, според заявката на г-н Главчев. На второ място – решение за участие на министри от страна на „Продължаваме промяната“ в кабинети не на нашата политическа партия, предполага решение на органите“, разясни той.

Андрей Цеков посочи, че след назначаването на служебния кабинет той ще се върне в парламента като народен представител, за какъвто бе избран на предходните парламентарни избори.

Вижте и

Любословие.бг припомня, че в събота президентът Румен Радев възложи на кандидата за служебен премиер Димитър Главчев да предложи състав на служебно правителство до седем дни.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре