Сега четете
Програма предвижда подкрепа на организации към църковните общности за осигуряване на грижа за най-уязвимите хора

Програма предвижда подкрепа на организации към църковните общности за осигуряване на грижа за най-уязвимите хора

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще подкрепи усилията на Българската православна църква (БПЦ) да предоставя качествени и ефективни социални услуги чрез Целева програма „Информираност, подкрепа и съпричастност“. Тя е с бюджет от 160 000 лв. и ще се финансира от Фонд „Социална закрила“ (ФСЗ). За това информират от пресцентъра на социалното министерство. Целта е чрез разяснителна кампания сред духовенството за същността на социалните услуги според нормативната уредба на страната и обмяна на добри практики да се подпомогнат организации към църковните общности в процеса по осигуряване на навременна и подходяща грижа за най-уязвимите хора и семейства.

Програмата ще се изпълнява до 31 октомври 2024 г. Целевите групи са представители на БПЦ, доставчици на социални услуги към църковната общност, деца и възрастни в риск. През първия етап ще могат да се организират и провеждат информационни събития – кръгли маси, семинари, срещи, инициативи за обмяна на опит и добри практики. През втория етап ще се финансират мероприятия, част от комплексна социална рехабилитация като почивка и отдих, организиране на социални и културни програми, ателиета по интереси, информиране по въпроси, свързани с образование, вероучение, психическо и социално развитие, уточняват също от МТСП.

Още подробности за програмата и начините за кандидатстване тук  

Вижте и

В края на януари Управителният съвет на Фонд „Социална закрила“  одобри процедурите за финансиране през 2024 г. С решението започна и набирането на проектни предложения за финансиране на доставчици на социални услуги за подобряване на социалната инфраструктура, за популяризиране на дейността на социалните предприятия и за подобряване на материалната база на социалния патронаж. Одобрена е и програмата за подкрепа на семейства, пострадали от бедствия.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре