Сега четете
Най-важният приоритет е сигурността на гражданите

Най-важният приоритет е сигурността на гражданите

За нас сигурността на гражданите е най-важният приоритет, заяви днес кметът на София Васил Терзиев на брифинг в Столичния общински съвет.

Столичният общински съвет провежда извънредно заседание на тема сигурност. В СОС са главният секретар на Министерството на вътрешните работи Живко Коцев, директорът на СДВР Любомир Николов, Мариана Тошева – председател на Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет относно предприетите от тях мерки по повод случаите на насилие в София.

Много се радвам, че отворихме темата за сигурността и използваме случая относно няколко несвързани инцидента, грабежи и битови свади, институционално да се съберем и да поговорим за това, което трябва да се направи, заяви Терзиев. Той увери, че заедно със СДВР Столичната община ще разработи стратегия за проблемите по темата за сигурността, в която ще участват и районните кметове. Ще се прецени какъв тип инциденти има, къде се налага да се поставят допълнителни видеокамери, обясни столичният кмет. Целта по думите му е да се обедини работата на екипите, да се засили анализа, който води до конкретни политики, така че това да доведе до още по-добро взаимодействие със СДВР.

Васил Терзиев изрази надежда да получи подкрепа за доклада му до СОС за промени в структурата на Общината и да бъде подкрепено искането му да има заместник-кмет по сигурността. Надявам се тези битови инциденти да доведат до трайни промени в начина, по който мислим за сигурността на града, заяви Васил Терзиев.

Вижте и

Той апелира да не се политизира излишно темата и да не се наслагват настроения срещу различни етнически групи. Видя се, че не е това в сърцевината на проблема, подчерта столичният кмет. Той разграничи два типа граждани – такива, които спазват правилата, и общественият ред и такива, които не го правят. Нашата борба е с всички, които не го правят, за да могат останалите да живеят комфортно, заяви Терзиев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре