Сега четете
Васил Терзиев: Отиде си духовният отец на нашия народ

Васил Терзиев: Отиде си духовният отец на нашия народ

„Поднасям най-искрените си съболезнования по повод кончината на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Отиде си духовният отец на нашия народ. Поклон пред паметта му!“. Това се казва в съболезнователния адрес по повод кончината на патриарх Неофит на кмета на София Васил Терзиев, публикуван на сайта на Столичната община.

„Ще помним Н. Св. патриарх Неофит като божий човек. Изключително духовно извисен, смирен и благочестив, обединител на народа и църквата. Със своята мъдрост и дипломатичност той бе истински духовен водач. В своето служение той се застъпваше за България, грижеше се за миряните, отдаваше се на благотворителност и призоваваше хората да правят същото“, се казва още в съболезнователния адрес.

„Патриархът успя да издигне престижа на Българската православна църква, което се дължеше изцяло на неговата достойна личност“, посочва също столичният кмет.

Вижте и

Кметове на областни градове в страната също изказаха съболезнования по повод кончината на патриарх Неофит. Късно снощи Българската православна църква – Българска патриаршия съобщи, че българският патриарх и Софийски митрополит Неофит е починал след продължително боледуване.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре