Сега четете
Васил Божков е инициатор на нов политически проект – национално движение “Център”

Васил Божков е инициатор на нов политически проект – национално движение “Център”

Бизнесменът Васил Божков е инициатор на нов политически проект – национално движение „Център“. Формацията бе представена в София.

Тридесет и пет години една „мафия“, наричаща себе си „политици“, ни лъже. Няма образование, бизнес, здравеопазване, каза Божков. По думите му 2024 г. е съдбоносна, светът се променя, няма еднополюсен модел. На България са ѝ нужни силни хора, посочи той.

Формацията си поставя за цел да „спаси България и народа ни от унищожаване“, се посочва в приоритетите ѝ. Политическото движение иска да обедини около себе си еднакво мислещи личности, организации и партии, а целта е гражданско общество, което „да има свободата да отговаря за своята съдба“.

Подобряване на жизнения стандарт на хората е един от националните приоритети на формацията, както и защитата на националния интерес. От „Център“ се обявяват за справедливост и равенство, върховенство на правото, демократичност, културна идентичност, прозрачност, отчетности и за пренасяне на успешни практики от други държави у нас, съобразявайки националния интерес.

Вижте и

Тези цели могат да бъдат постигнати с активно гражданско участие, качествена политика, експертност, иновации, образование и информираност, посочват от формацията.

Дарин Дросев ще е председател на Управителния съвет (УС) на движението. Той бе представен от Божков. Дамян Качуслки е председател на изпълнителния съвет. Членове на УС са реставраторът Емилия Божинова, Румен Стоянов – изп. директор на сдружението на кметове на кметства, Мануела Димитрова – юрист и други.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
1
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре