Сега четете
Президентът Радев много е притеснен да не се стигне до трета световна война

Президентът Радев много е притеснен да не се стигне до трета световна война

Изпращането, макар и на основата на двустранно споразумение, на войски от натовска страна в Украйна означава глобален сблъсък. Означава неимоверно нарастване на риска от ядрен конфликт“.

Това заяви президентът Румен Радев по повод думите на френския си колега Еманюел Макрон, че не е изключена вероятността за изпращане на западни сухопътни войски в Украйна.

Вярвам, че европейските лидери ще проявят достатъчно разум и един много балансиран подход в подкрепата към Украйна, така че да не стигаме до извънредна ескалация, да не стигаме до риск от Трета световна война и ядрен конфликт“, допълни държавният глава.

По думите му големият проблем е, че свършват хората на бойното поле.

Вижте и

Следим с интерес и нескрита тревога срещата в Париж на европейски лидери, където започва да се тества общественото мнение за изпращане на войски на отделни държави. Защото всички ние виждаме, че стратегията на даване още и още оръжие явно не дава резултат и тук трябва да бъдем много внимателни, защото големият проблем вече не е в оръжията“, посочи Радев.

Той призова премиера Николай Денков да даде повече разяснение относно заявената от него готовност за двустранно споразумение за сигурност между Украйна и България.Моят призив е наистина с един много внимателно обмислен балансиран подход. Не можем да изоставим Украйна сама, защото това означава да компрометираме вярата в собствените си принципи и ценности и в международното право, в правото на всяка една страна да отстоява своя суверенитет, свобода и независимост, но не можем да си позволим и необмислени действия, които да доведат до глобален военен сблъсък. Така че очакваме балансирани решения, разумен подход най-вече от страна на българското правителство“, коментира държавният глава.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре