Сега четете
Пеевски не може да приеме, че трябва да има ясна договорка как ще се носи отговорност за разпределението на кадровите решения

Пеевски не може да приеме, че трябва да има ясна договорка как ще се носи отговорност за разпределението на кадровите решения

Очевидно много болезнено преживява идеята, че стоте процента контрол, който досега е свикнал да смята, че му се дължат, вече не могат да продължат по този начин. Това каза пред журналисти в парламента Христо Иванов от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) по повод думите на председателя на парламентарната група (ПГ) на ДПС Делян Пеевски.

Според Иванов Пеевски не може да преживее, че „ние опитваме да сложим на масата ясни правила, да сложим на масата някакви стандарти, да сложим на масата яснота за това как се носи политическа отговорност и затова е цялата тази истерия“.

Технологията на това, което Пеевски прави, е проста. Той се опитва да въвлече всички в един отвратителен кален скандал по логиката, че „пачавра леке не хваща“. Него не го притеснява да е част от подобно нещо. Да почне да цитира някакви измислици, полуизмислици, подбрани полуистини, с което да накара да отговаряме на тях, добави Иванов.

Според него това ще въвлече всички и ще направи невъзможно продължаването на управлението. Той го прави, защото не може да приеме, че трябва да има ясна договорка за това как ще се носи отговорност за разпределението оттук нататък на кадровите решения, как ще се носи отговорност за разпределението на отговорността, а не на позициите, не случайно атакува гражданския сектор, защото е ясно, че единственото място, откъдето биха могли да дойдат някакви неутрални предложения за хора, които не са партийно зависими, са този тип организации и той не може да приеме това, посочи още Иванов.

Той отбеляза, че меморандумът обобщава неща, които са обсъждали много месеци, включително с партньорите, и няма нови идеи в него. По думите му много хора са работили по него.

Нямам никакъв проблем с идеята човек като Андрей Янкулов да се окаже главен прокурор, каза Иванов, но уточни, че трябва да е на база променена Конституция и стандарт за това как се избира прокурорският съвет.

Вижте и

По думите му в меморандума се предлагат максимално разграничаване между номинирането и лансирането на кандидати за Висшия прокурорски съвет. „Именно, за да не бъдат политически „парашутисти“, които сме ги пратили от тук с някакво задание“, каза още той.

Иванов коментира и изказване от представители на „Възраждане“, че брат му е енергиен експерт към Министерство на енергетиката. Инж. Антон Иванов е известен специалист по ядрена енергетика, такива в България няма много, посочи Христо Иванов. По-скоро мисля, че правилният начин, да кажем ситуацията е, че той има брат, който е депутат, и това леко в момента му създава проблем, добави Иванов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре