Сега четете
След оценката на министрите ГЕРБ ще води разговори по меморандума

След оценката на министрите ГЕРБ ще води разговори по меморандума

След понеделник, когато стане ясна оценката за работата на министрите, ГЕРБ ще започне да води разговори по меморандума, предложен от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) и ще постави условия кои от тях може да подкрепи и кои – не. Това каза днес във Варна лидерът на партията Бойко Борисов. По думите му тогава ще станат известни и условията, по които ГЕРБ евентуално ще приеме подписването на меморандум.

Борисов посочи, че наблюдава много внимателно процесите в страната. Според него лидерите на другите партии майсторски играят своята политическа игра. Той подчерта, че не приема размяната на обиди, защото така трудно се стига до нормални решения, особено ако изискват някакъв компромис.

За меморандума лидерът на ГЕРБ коментира, че това не е работен документ. По думите му партията много майсторски е вкарана в разговора кой да бъде външен министър, докато ПП-ДБ се готвят да запазят всички министри и сменят тихомълком ръководителите на агенциите и регулаторите. Това е преяждане с власт, посочи Борисов. Според него лидерите на управляващите партии в момента говорят за успокоение, но в същото време нападат и правят назначения.

Борисов не коментира работата на министрите. Той припомни само, че в Министерството на младежта и спорта имаше сериозни скандали. Лидерът на ГЕРБ каза още, че е поискал информация и се е оказало, че страната ни всъщност не е изпратила нищо за Украйна. Решението е от декември, тогава защо на Тодор Тагарев се дава добра оценка, след като нищо не е изпратено и нищо не е свършил, бе въпросът на Борисов.

Вижте и

За ДПС лидерът на ГЕРБ каза, че по всички важни решения от последните месеци, някои от които и непопулярни, Движението се е подписало на първо място.

Отиването на предсрочни избори няма до доведе до нищо ново и не е добре за държавата, подчерта Борисов. Според него в момента каквото и да каже, ще бъде прието като пазарлък от негова страна, което обаче не значи, че ГЕРБ ще се съгласи безпроблемно на условията на ПП-ДБ.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре