Сега четете
Ще има корупционна схема за строителството на новите блокове в АЕЦ „Козлодуй“

Ще има корупционна схема за строителството на новите блокове в АЕЦ „Козлодуй“

Съмняваме се, че има корупционна схема за строителството на новите блокове в АЕЦ „Козлодуй“, каза народният представител от „Възраждане“ Искра Михайлова пред журналисти в парламента. Михайлова припомни, че в началото на пленарното заседание представители на ГЕРБ-СДС са се опитали, през председателя на Народното събрание (НС) Росен Желязков, да внесат в дневния ред извънредна точка по отношение провеждане на преговори със строители за АЕЦ „Козлодуй“.

Депутатът каза, че на вчерашното съвместно заседание парламентарните комисии по енергетиката и по околната среда и водите, ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) са имали различни предложения за Проекти на решение за провеждане на преговори с потенциален строител, включен в кратката листа на потенциални строители за инженеринг, строителство, доставка и въвеждане в експлоатация на ядрена централа на одобрената площадка в Козлодуй.

Михайлова обясни, че в кратката листа на изпълнителите е трябвало да участват пет фирми – две китайски, две американски и една корейска. По думите ѝ, според така създадените критерии остава една фирма, но впоследствие от ПП-ДБ са добавили проект на решение, че трябва да се добави и една от американските фирми, за да има конкуренция.

Вижте и

Пое се ангажимент от председателите на комисиите по енергетика и околна среда, че днес в секретното деловодство на парламента ще постъпят документи, с които ние ще можем да се запознаем, за да можем по-нататък да разглеждаме интересите на България по този казус, каза още Михайлова.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре