Сега четете
Меморандумът ми е като „попската работа“, всеки ден водим преговори

Меморандумът ми е като „попската работа“, всеки ден водим преговори

Запознах се с меморандума и „точно ми е като попската работа – един поп казал- няма да гледате какво правя, а ще слушате какво говоря“. Така коментира пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов документа, предложен им във вторник от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ).

Сега вече не е меморандум, а подготвен материал, върху който да се водят преговори, отбеляза той и уточни, че водят преговори всеки ден. Днес обаче бил разочарован от ПП-ДБ, защото не подкрепили в дневния ред да влезе точка, свързана със строежа на АЕЦ“Козлодуй“ и са гласували „против“, което не било добър знак.

По отношение на меморандума уточни, че в него пишело, че кандидатурите за регулаторите трябва да бъдат непартийни, неярки, експерти. Но, отбеляза Борисов, „Продължаваме промяната“ изпратиха Станислав Тодоров за председател на най-големия регулатор КЕВР – депутат от формацията, ярка политическа фигура. Изпратиха Петър Петров, основен участник в предизборната кампания, депутат от ПП, за зам.-председател на ДАНС, като около месец с Кирил Петков водихме разговори, за да ме убеди, че той трябва да стане ръководител на агенцията, каза Борисов. Към ярките назначения на ПП-ДБ прибави Андрей Гюров, подуправител на БНБ.

Вижте и

Завчера по кой прозрачен принцип избраха шефа на АДФИ (Агенция за държавна финансова инспекция), къде се произнесоха неправителствените организации, чий глас чухме, с кого се консултираха, имахме ли право на вето, попита лидерът на ГЕРБ. Към това добави и директора на митниците – кои неправителствени организации се произнесоха за новия шеф, може да е добър, но защо смениха стария, продължи Борисов и обобщи, че чрез своите говорители те „пръскали“ в общественото съзнание, че са „някакви борци за чистота“. Всички техни действия до този момент показват точно обратно, категоричен е политикът. За Министерския съвет, продължи той, докарахме от близо 15 години работа в Европа българския еврокомисар, безспорна фигура, за вицепремиер – те изпратиха за премиер ярка политическа фигура – Денков(Николай), изпратиха Андрей Цеков( ярка политическа фигура) за министър, лидера на ПП Асен Василев за министър, Георги Гвоздейков – т.е. нито един от тези принципи не е спазен, подчерта Борисов. Иначе звучи много добре и аз потвърждавам, че ние сме точно за това, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре