Сега четете
„Възраждане“ организира протест пред сградата на Конституционния съд

„Възраждане“ организира протест пред сградата на Конституционния съд

„Възраждане“ организира утре от 9:00 часа протест пред сградата на Конституционния съд във връзка с насроченото заседание на Конституционния съд. Това съобщи пред журналисти в парламента Костадин Костадинов, лидер на „Възраждане“.

 

„Ние очакваме на заседанието да бъде погазено желанието на 604 хиляди българи да се свика референдум за запазване на българския лев“, добави Костадинов. Той подчерта, че хората, които са погазили Конституцията в Народното събрание, сега се готвят да направят това и в Конституционния съд.

 

Костадинов визира избора на парламента за конституционни съдии – Десислава Атанасова и Борислав Белазелков.

 

Утре ще дойдат много хора, които ще изразят своята позиция, че демокрацията в България трябва да бъде защитена от престъпниците в тоги, добави Костадинов.

 

Лидерът на „Възраждане“ каза още, че подготвят с европейските си партньори петиция, която да бъде внесена в ЕП, и очаква въпросът със запазването на лева след изборите за Европейски парламент, да бъде поставен на най-високо ниво.

Вижте и

 

Този въпрос тепърва ще се разгаря, заяви Костадинов и добави, че от „Възраждане“ ще подготвят хиляди брошури и плакати и срещи във всяко населено място на страната.

 

На въпрос за връзки на бившия главен прокурор Иван Гешев и Делян Пеевски, председател на парламентарната група на ДПС, с Мартин Божанов – Нотариуса, за чието убийство, по-рано днес парламентът гласува създаването на временна комисия, Костадинов обясни, че точно затова са подкрепили предложението да се разгледат връзките не само на Божанов и всички, участвали в неговата престъпна група, но и на всички останали и на първо място Пеевски, разбира се.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре