Сега четете
Безплатни прегледи за пациенти с вродени сърдечни малформации ще се извършват в Националната кардиологична болница

Безплатни прегледи за пациенти с вродени сърдечни малформации ще се извършват в Националната кардиологична болница

В Седмицата на вродените сърдечни малформации от 7 февруари до 14 февруари ще се извършват безплатни прегледи за пациенти над 18-годишна възраст с вродени сърдечни малформации (ВСМ) в Многопрофилната болница за активно лечение „Национална кардиологична болница“, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Прегледите ще бъдат осъществени от кардиолози, детски кардиолози и психолог.

 

Желаещите да се запишат за безплатни прегледи трябва задължително да имат предварително уговорен час за консултация, уточняват от болницата. Необходимо е пациентите да носят наличната си медицинска документация. Допълнително информация може да бъде намерена на официалната страница на лечебното заведение, както и на уебстраницата на Дружество на кардиолозите в България.

 

Инициативата се организира от Клиниката по детска кардиология към МБАЛ „Национална кардиологична болница“ със съдействието на Асоциация „Детско сърце“. Целта на Асоциация „Детско сърце“ тази година, е да се създаде „паспорт“ за сърдечната малформация на пациентите с ВСМ над 18-годишна възраст, което да е в помощ при посещение при кардиолог или друг специалист, се посочва в съобщението.

Вижте и

 

В България ежегодно се раждат 500-700 деца с вродени сърдечни малформации, но при навършване на пълнолетието им се затруднява проследяването на болестта. За това алармираха преди време в Националния пресклуб на БТА лекари от Дружеството на кардиолозите в България, организатори на предстоящите безплатни прегледи. Единственият център, в който се извършват диагностиката и високотехнологичното лечение на деца с вродени сърдечни малформации, е Националната кардиологична болница. Според кардиолозите трябва да бъде създаден още един референтен център, чрез който би се улеснило проследяването на състоянието на пациентите.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре