Тече пропаганда, която в никакъв случай няма да се отрази добре на ротацията

Тече пропаганда, която в никакъв случай няма да се отрази добре на ротацията. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Колегите малко самоуверено започват да мислят за ротацията, резултатите на министерствата никак не са добри от това, което разбирам. Много от министрите не си гледат работата, а са се превърнали в партийни секретари и обикалят регионите, срещат се с техните структури и пропагандират направеното от нас за тяхно, допълни Борисов.

Чувам за подготвяне на командировка в САЩ. Една огромна делегация харчи държавни пари, за да пропагандира за нещо, което са свършили те, при положение че това не е така, каза лидерът на ГЕРБ. Помня, когато се скриха от срещите, когато трябваше да се взимат решенията за Уестингхаус (Westinghouse), ядреното гориво и оръжията за Украйна, коментира той. Не виждам никаква логика в него (бел. ред. – пътуването), 15-20 дни преди смяната на управление – в случая на премиера. Министри с по 30,40 – 50 000 командировъчни. 30-40 души са се нагласили да ходят за пет дни в САЩ, посочи Борисов и добави, че министърът на отбраната Тодор Тагарев е в списъка на пътуващите министри.

Свършихме много добри работи, но преди ротацията ще се направи много добра оценка. Корупцията в министерството на спорта – мълчанието там продължава, заяви Бойко Борисов.

Имаме приета от съда експертиза, която ясно и категорично казва, че в над 90% от анализираните протоколи има разминаване в подадените и отчетените данни, заяви преди дни общинският съветник от МК „БСП за България“ Иван Таков по време на пресконференция, която се проведе в централата на БСП, във връзка с делото за резултатите от балотажа за кмет на София.

Ако това е така, ние сме свидетели в София на най-мащабното купуване на гласове и нарушение, което е престъпление на закона. Ако вярно това, което съдът казва, след експертиза, че няма флашки, подменяни са гласове, протоколи в полза на кандидат, в случая (Васил) Терзиев, коментира експертизата на съда Борисов. Не знаем какво е ставало по страната. Този машинен вот, ако това е вярно, а експертизата е категорична, това става чудовищно купуване на гласове от „бели якички“, каза още той.

Вижте и

Нямало е среща за Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), каза Бойко Борисов. Има разговори за регулаторите, но няма резултати, добави той.

Бяхме позабравили предишните десет години тези неща, но надявам се компетентните органи да го разкрият, каза Борисов по повод убийството на Мартин Божанов.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре