Сега четете
„Пчеларят: Смъртна присъда“ е най-гледаният филм у нас

„Пчеларят: Смъртна присъда“ е най-гледаният филм у нас

Екшънът с Джейсън Стейтъм „Пчеларят: Смъртна присъда“ продължава вече трета седмица да е най-гледаният филм у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Разказът за бивш агент на свръхсекретна организация, който е готов да отстрани и президента на САЩ заради корупция, започната от неговата корпорация, вече е гледан от 40 073 зрители и има 538 388 лева приходи.

 

На второ място е комедията „Обичам да те мразя“ със Сидни Суини и Глен Пауъл в главните роли. Историята на запознанство, прераснало в неприязън, а след това в романтична любовна история, е трета седмица по екраните и има 27 896 зрители и реализира 357 018 лева от билетите им.

 

На трето място е „Аквамен и изгубеното кралство“, продължение на първия филм от 2018 година. Спасяването на семейството на Аквамен, което е свързано и със спасяването на света от унищожение, е по екраните от месец и половина и отчита 99 133 зрители и реализира постъпления от 1 464 132 лева.

 

Четвърто място заема филмът на Йоргос Лантимос „Клети създания“ по книгата на Алистър Грей, който е с 11 номинации за „Оскар“. Преминаването на една жена през цялото познание за живота и страстта, придружено с черен хумор, е в кината вече десет дни. За този период са го гледали 15 539 зрители, а приходите от билети възлизат на 209 520 лева.

 

На пета позиция е „Чума“, вдъхновен от едноименния разказ на Йордан Йовков. Разказът за любовта на Йоно и Елица е вече втора седмица по екраните, като е привлякъл интереса на 12 915 зрители и 155 341 лева.

 

Шесто място заема първата премиера от миналия петък – „Момичето на Милър“. Сложните отношения, в които попадат преподавател и неговата ученичка по време на писането на запленяваща история, е гледан вече от 3357 зрители и има 43 858 лева приходи.

 

На седмо място е „Уонка“. Музикалният филм за едно от любимите герои от „Чарли и шоколадовата фабрика“ седма седмица е сред най-гледаните филми у нас. Той отчита 61 422 зрители и 746 786 лева от билетите им.

 

Осма позиция заема автобиографичният „Ферари“ на Майкъл Ман за историята на Енцо Ферари. Адам Драйвър в ролята на бившия състезател, както и района на град Бреша, където са стартът и финалът на „Миле Миля“, са видели вече 39 723 зрители, а за месец в кината приходите са 514 407 лева.

 

Вижте и

На девето място е анимацията „Патешки истории“ на „Илюминейшън“. Разказът за пътуването на семейство Марлард, придружен от чаплата Ерин, йога в патешката ферма, е от месец и половина по екраните, като са го гледали 51 961 зрители и има 640 147 лева постъпления.

 

Десета позиция е за втората премиера от миналия уикенд – румънската комедия „Маями Бийч: Посока Лос Анджелис“. Пътуването на двама приятели към САЩ с идеята чрез филмова компания да прикрият бизнеса си с наркотици и да забогатеят вече са проследили 2413 зрители, а приходите за три дни са 31 706 лева.

 

Извън първите десет най-гледани филма е третата премиера от миналия петък – „Догман“ на Люк Бесон, за симбиозата между наивно момче и четириногите му приятели. Продукцията е гледана от 1965 зрители и има 25 790 лева от билетите им.

 

През миналия уикенд в киносалоните са били общо 43 715 зрители. Миналата година по същото време филми са гледали общо 52 375 души, като всеки пети е избрал „Аватар 2“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре