Сега четете
Аз лично никога не съм държал да бъда вицепремиер, това ще го реши парламентът

Аз лично никога не съм държал да бъда вицепремиер, това ще го реши парламентът

Аз лично никога не съм държал да бъда вицепремиер, това ще го реши парламентът, каза министърът на финансите Асен Василев в предаването „На фокус“ по Нова телевизия.

„Никога не съм бил вицепремиер в този кабинет и нямам намерение да бъда, винаги съм бил и съм искал да съм министър на финансите. Няма да се противя, но това никога не е било цел. Основната политика, която провеждам, е финансовата политика“, каза Асен Василев в отговор на въпрос дали ще бъде вицепремиер в правителството след ротацията.

Той обясни още, че за момента се борим да влезем в еврозоната на 1 януари 2025 г. „Това е, което дискутираме с всички европейски партньори, това дискутирах и в Брюксел, и във Виена, и в Давос на срещи“, каза министърът на финансите.

„Тази година, и вече го виждаме в данните за януари, доходите растат два пъти по-бързо от инфлацията. Предишните години доходите растяха по-бързо от инфлацията, но с два – три процента, не два пъти по-бързо. За гражданите годината ще бъде по-добра“, прогнозира той.

Според него в момента в българските банки има изключително голяма ликвидност.

Вижте и

Няма никаква драма със сградата на „Чаталджа”, каза още министър Асен Василев за продажбата на имот на тази улица. Сградата е купена от фирмата, от която аз съм излязъл още преди да вляза в първия служебен кабинет през 2021 година. Сградата е купена с банков кредит, обясни той. Има опит да се нанесе репутационна щета срещу мен, смята Василев.

Министър Асен Василев каза още, че наемането от „Продължава промяната” на лобистка фирма в края на миналата година има цел да защити интересите на българската държава.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре