Сега четете
Бюджетът на Столичната община за 2024 г. е рекорден – 2,576 млрд.лв.

Бюджетът на Столичната община за 2024 г. е рекорден – 2,576 млрд.лв.

Бюджетът на Столичната община за 2024 г. е рекорден – 2,576 млрд.лв., спрямо 2,564 млрд.лв. за 2023 година. Това заяви днес на брифинг кметът на София Васил Терзиев, който коментира пред журналисти предлаганата от екипа му финансова рамка на града за тази година. Тази вечер се провежда обществено обсъждане на бюджета в СУ „Св.Климент Охридски“.

 

Васил Терзиев уточни, че в общия бюджет не се включват 100 млн.лв., които са от държавния бюджет. „Предали сме 109 проекта от районните кметове, като половината от тези средства ще бъдат заделени за проекти в районите, с което изпълняваме нашите обещания да има повече власт и възможности за районните кметове“, каза Терзиев.

 

Заместник-кметът по финанси Иван Василев заяви пред медиите, че бюджетът на София отговаря пряко на нуждите на гражданите и техните проблеми. Заложили сме строителство на детски градини, подобряване на инфраструктурата- и пътна, и тротоарна, изграждане на многоетажни паркинги, както и средства за проектиране на тях, посочи Василев. Повече средства са предвидени за чистота и за озеленяване. Увеличени са средствата за отчуждаване на имоти, попадащи на територията на паркове. Увеличени са средствата, свързани с дигиталната трансформация, за да бъдат услугите на Столичната община достъпни за граждани, за бизнеса и онлайн. Заложили сме 5,3 млн.лв. за граждански бюджети, които ще отидат при гражданите, които трябва да решат как да ги изразходват, заяви Иван Василев.

Вижте и

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре