Костадин Костадинов получи наказание „забележка“ за думи по адрес на Тодор Тагарев

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов получи наказание „забележка“ за думи по адрес на министъра на отбраната Тодор Тагарев, който беше изслушан в парламента за посещението му в САЩ.

В отношение след изслушването на министъра, Костадинов каза, че Тагарев ще бъде “мазно петно върху бележка под линия” в историята.

Заместник-председателят на Народното събрание Никола Минчев, ръководещ заседанието, наказа със „забележка“ Костадинов за използването на думи към министъра като “лицето Тагарев” и “мазно петно”, както и за обръщението към колега народен представител: „по-високо, че не се вижда“. Минчев отбеляза, че наказанието може да бъде оспорено пред председателския съвет на парламента.

Явор Божанков („Продължаваме промяната – Демократична България“) коментира, че Минчев е трябвало да отнеме думата на лидера на „Възраждане“. Божанков каза, че Костадин Костадинов от „Възраждане“ е „ламер“ (lamer) и обясни, че на жаргона на виртуалното пространство „ламер“ се отнася за този, който не знае за какво говори. „Във виртуалното пространство, ако ламерът е онзи, който в ъгъла чака някой да мине и да го застреля в компютърните игри в гръб, Костадин Костадинов е един истински парламентарен ламер“, каза Божанков.

Вижте и

На подвиквания от народни представители от залата, които поискаха наказание и за Божанков, Никола Минчев каза, че няма да има наказания.

Цончо Ганев („Възраждане“) посочи, че е хубаво правилата да се отнасят за всички. Лицето Божанков не се отличава по никакъв начин от всички други народни представители, добави той. На свой ред Ганев каза, че лицето Божанков е „просто розово пони“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре