Сега четете
Дрогиран шофьор е засечен край Берковица

Дрогиран шофьор е засечен край Берковица

При проверка с техническо средство към 14:10 часа вчера на пътя София – Берковица – Монтана, при отбивката за Берковица е установен шофьор на 33 години от града, който управлявал „Сеат алтеа XL“ след употреба на кокаин и коктейл от други опиати, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Нарушителят е задържан за денонощие, а автомобилът, който е негова собственост, е иззет. Мъжът е дал кръв за изследване, което да установи с точност дали има употреба на наркотици и какви точно са те. По случая е образувано досъдебно производство по член 343 от Наказателния кодекс.

От полицейската дирекция в Монтана посочиха, че през миналата година са образувани 144 досъдебни производства срещу водачи, шофирали след употреба на алкохол и наркотици, а от началото на тази година има девет досъдебни производства. От август 2023 година досега в региона са иззети 33 автомобила от шофьори, карали след употреба на алкохол над 1,20 промила или под въздействието на наркотични вещества. Приблизително още толкова шофьори, направили същото нарушение, но не с личен автомобил, ще трябва да платят стойността му.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре