Сега четете
ОС в Казанлък ще гласува предложение за разкриване на пункт за детска млечна кухня в село Ръжена

ОС в Казанлък ще гласува предложение за разкриване на пункт за детска млечна кухня в село Ръжена

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова ще направи предложение до Общинския съвет за разкриване в село Ръжена на пункт на Общинското предприятие “Кухня майка” с дейност детска млечна кухня за раздаване на храна на деца на възраст от десет месеца до три години. Това съобщават от местната администрация на официалния си сайт. За целта кметът предлага да бъде предоставено помещение в сградата на филиала на детска градина “Славейче” в населеното място.

 

Искане за разкриване на пункт на детската кухня е постъпило в деловодството на Общината от кмета на Ръжена Христо Ванеджиков.

 

Чрез разширяване на обхвата на дейността на Общинското предприятие администрацията подпомага родителите на деца в ранна детска възраст, като създава условия за осигуряване на разнообразна, качествена и здравословна храна. Предстои предложението да бъде гласувано на редовната сесия на Общинския съвет.

Вижте и

 

По данни от официалния сайт на Община Казанлък в града пунктовете на Детската млечна кухня са общо пет, като един от тях е в детското отделение на Многопрофилната болница за активно лечение “Д-р Христо Стамболски”. Родителите могат да вземат храна за децата си и в град Крън и град Шипка, както и в селата Енина, Шейново, Копринка, Овощник, Черганово, Бузовград, Хаджидимитрово, Горно Черковище и Розово.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре