Сега четете
Загина българският доброволец в Украйна Светослав Славков

Загина българският доброволец в Украйна Светослав Славков

Българинът Светослав Славков (31 г.), който воюваше за свободата на Украйна, е загинал, съобщи неговият близък приятел Боян Расате.

Трагичната вест Расате е научил от друг български доброволец, който също воюва в Украйна в този момент.

За последно Боян Расате и Светльо са се чули на 23-и декември 2023 г. На другия ден Светльо е бил изпратен на първа линия, вероятно в района на Авдиивка, където руските агресори провеждаха ожесточени атаки в дните около Коледа и Нова година.

На 29 декември другият български доброволец (името му се пази в тайна) е писал до близки в България, че вече 4 дни няма никаква връзка със Светльо. Вчера, 3 януари 2024 г. той се е обадил отново с потвърждение, че Светослав Славков е загинал.

Славков замина за Украйна през ноември 2023 г. Той беше зачислен в 40 Отделен стрелкови батальон „КОДАК“. Неговото обучение още не е било напълно завършено, но изглежда атаките на руските агресори са принудили украинското командване да хвърли в боя всичко, с което разполага.

Вижте и

Светослав Славков е бил много добре въоръжен. Още в първите дни след пристигането му в Украйна, негови приятели организираха кампания, за да закупят най-доброто съвременно въоръжение и екипировка и скоро след това то е било доставено на СветЗагина българският доброволец в Украйна Светослав Славков.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02ZGbb3n2tYhvhrAuMPFNCCQgspEucLXed6GKYa9Nm7PjERazxurJstd1ifgUSAmPpl&id=100064239484045

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
1
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре