Сега четете
Депутатите ще обсъдят дали да се създаде временна комисия

Депутатите ще обсъдят дали да се създаде временна комисия

Депутатите ще обсъдят днес проект на решение за създаване на Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно наличието на нерегламентирано влияние в правосъдната система и обвързаност на представители на съдебната власт, несъвместими със стандартите за независимост и професионална етика, предвижда проектопрограмата на парламента за тази седмица.

Днес е първата сряда от месеца и съгласно правилника на Народното събрание (НС) парламентарните групи могат да предлагат точки в дневния ред, които се включват задължително за разглеждане. От „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) са предложили за обсъждане проекторешението за създаване на временна комисия, която да провери за наличие на нерегламентирано влияние в правосъдната система.

Вчера от ПП-ДБ заявиха, че ще внесат проекторешение за създаване на такава комисия и предложиха изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов да бъде изслушан в парламента по повод убийството на Мартин Божанов. Парламентарните групи на ГЕРБ и ДПС също вчера внесоха в  парламента проект на Решение за създаване на временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса.

От “БСП за България” са предложили днес депутатите да разгледат проект на решение за създаване на Временна комисия по повод изграждането на „Национална многопрофилна детска болница“ в София.

Вижте и

В проектопрограмата на парламента за тази седмица е включено проекторешение за попълване на състава и ръководството на постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, както и първото четене на законопроекти за изменение на Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Първа точка в четвъртък се предвижда да бъде първото четене на законопроекти за изменение и допълнение на Кодекса на труда, а в петък – второто четене на промени в Закона за закрила и развитие на културата. В петък е предвиден и редовен парламентарен контрол.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре