Сега четете
Редица предизвикателства имаше през 2023 година пред МВР

Редица предизвикателства имаше през 2023 година пред МВР

Редица предизвикателства имаше през 2023 година пред МВР. Това беше една сложа и динамична година, каза главният секретар на МВР Живко Коцев в ефира на Nova. Борихме се с незаконната миграция, каналджийството, противодействието на киберпрестъпността, добави той и изброи също борбата с пътния травматизъм и борбата с разпространението на дрогата, превенцията на домашното насилие.

 

Все още не можем да възстановим доверието на хората към системата, престижът на министерството е накърнен, загубена е мотивацията на част от служителите, каза Коцев.

 

По неговите думи с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов са вложили доста сили и енергия да възстановят професионалното равновесие и да върнат вярата, че всеки ще бъде оценен според резултатите му.

 

Във връзка с пътнотранспортния травматизъм Живко Коцев отбеляза, че мярката за отнемане на автомобили работи. Резултат по думите му дава и видимият контрол на пътя.

 

Няма конкретен заподозрян за убийството на Алексей Петров. Надявам се, отварянето на телефона на Петров да даде отговори на няколко въпроса, каза Коцев и уточни, че това би могло да се случи до няколко месеца.

 

Коцев изрази надежда случаят с кораба „Верила“ да е единичен. Стойността на наркотика на борда е около 20 милиона евро, каза Коцев. Трима от задържаните са криминално проявени у нас за кражби и увреждане на имущество, каза още той.

 

Той предположи, че през януари Ангел Бизюрев, задържан в Дания за убийството в Цалапица, ще бъде върнат у нас.

Вижте и

 

След протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз в средата на ноември в София, пред националния стадион, когато имаше пострадали, „вече са уволнени четирима, а в ход са още девет дисциплинарни проверки“, каза Коцев и допусна, че може да има още уволнени.

 

Главният секретар добави, че в момента се правят тестови изследвания на камерите на Агенция „Пътна инфраструктура“, за да се засича скоростта на пътуващите. Така през февруари или март се очаква те да започнат да се използват. МВР е подготвило промени в законодателството, които предвиждат за всеки с над 0,5 промила алкохол зад волана на пътя да започва досъдебно производство.

 

/РИ/

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре