Сега четете
Най-високия връх в Африка покори Българин с две трансплантации

Най-високия връх в Африка покори Българин с две трансплантации

Българин с две трансплантации – на сърце и бъбрек, покори най-високия връх в Африка – Ухуру (5895 метра) в планината Килиманджаро в Танзания. Хасковлията Георги Пеев съобщи за успеха си, който е постигнат тази сутрин в 6:36 часа българско време, на страницата си във Фейсбук.

Пеев е изкачил върха заедно с още трима сънародници. Той посвещава постижението си на борбата за популяризиране на донорството и на целта да има повече трансплантации в България.

Тази експедиция беше много специална, защото за първи път в света човек с трансплантирано сърце и трансплантиран бъбрек изкачи Ухуру. Заслугата за това е доверието на българската компания ЕкзотикТур и танзанийските им партньори Exuberant, пише Пеев. Изкачването на Ухуру беше удивително приключение, за което специално благодаря на Иван Масларов от Велинград, допълва той.

В поста си Пеев подчертава още: „Има смисъл от донорството. Има смисъл от подкрепата към българските лекари. Дано поне на едно семейство, спасило животи, дарявайки органите на свой близък, съм дал чувство на гордост“.

Вижте и

На световното първенство за трансплантирани в Пърт, Австралия през април тази година Пеев спечели златния медал в дисциплината 100 метра бруст в категорията мъже от 40 до 49 годишна възраст.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре