Сега четете
Деян Николов: Продължава боричкането за власт в София

Деян Николов: Продължава боричкането за власт в София

Боричкането за власт в София продължава. Това беше повторение на това, което се случва последните пъти, заяви днес в Столичния общински съвет (СОС) пред журналисти Деян Николов, общински съветник от „Възраждане“.

Днес СОС не стигна до гласуване за избор на председател, следващото заседание ще бъде на 18 декември.

Наблюдаваме, че някоя от другите партии са готови да направят исторически компромис в името на София и да влязат в сглобка, заяви Николов. Това, което виждам, е, че и ГЕРБ-СДС, и БСП са готови да влязат в тази сглобка, стига да им бъде обещано, че те ще бъдат част от едно ясно мнозинство и съответно ще си разделят порциите на София по видим начин, за да могат да си извлекат съответните ползи, коментира общинският съветник. „Възраждане“ ще запази, както винаги, принципната си позиция. Имаме дълг към нашите избиратели и ще го спазим, заяви Николов. Според него обаче ситуацията изглежда безнадеждна.

Вижте и

Относно становището на Областна администрация – София, че е установена необходимост от спешен демонтаж на Паметника на Съветската армия, Деян Николов каза, че доколкото знае няма процедура за премахване. В момента проверяваме, но паметникът е в Общия устройствен план на София и не мисля, че толкова лесно ще се премахне, посочи общинският съветник. Той смята, че някои хора се опитват да си правят пиар на гърба на паметника. Ако някой тръгне да го премахва, ние ще реагираме, заяви Николов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре